Внимание: Джебчии около църквите

Внимание: Джебчии около църквите
Снимка: .burgasinfo.com
A A+ A++ A

МВР предупреждава да се внимава за джебчиите, които използват навалицата около пазарите и православните храмове в дните на големите християнски празници, предаде "Стандарт нюз".

Джебчиите посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи със свободна кройка. Но сред жертвите на подобни кражби са и мъже. Най-вече тези, които си носят портфейлите в задния джоб.

Затова от полицията припомнят, че ако е необходимо да се носи голяма сума пари те трябва да бъдат разделени на части и да бъдат сложени на различни места в чантата или във вътрешни джобове на дрехите.

Органите на реда са категорични, че дамските чанти с магнитно закопчаване са по-уязвими от тези с цип и именно в такива прегради трябва да се държат големи суми пари. Ако попаднем в навалица - на пазара или в храма - задължително трябва да притиснем чантата си отпред, плътно до тялото, съобщи агенция "Кросс".

Ако усетим допир или опъване на чантата, трябва да се обърнем рязко, за да можем да огледаме крадеца. Това ще улесни работата на полицията при разкриване на престъплението.

В случай, че станем жертва на подобни действия трябва и незабавно да се позвъни на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление

#Великден #празници #джебчии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »