Гръцки бизнесмен: Българите са много работливи

Гръцки бизнесмен: Българите са много работливи
Лефтерис Органзидис Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българите са много работливи, призна най-големия бизнесмен, брокер на недвижими имоти в Аспровалта Елефтерис Органзидис, който притежава и най-голямата борса за цветя край пътя Кавала-Солун, предаде БГНЕС.

Жененият за българката Катерина грък не пести суперлативите си по отношение на държавния глава, макар че произнася името му като "Плевнев". Родът на президента Плевнелиев произхожда от село Плевня край Драма, сега Петруса.

"60 на сто от моята клиентела са българи, аз съм много доволен от тях, те са сред най-добрите от целия свят, а аз познавам хора от много националности. За тях чувам само хубави неща, макар че месо без кокали няма, усмихва се Лефтерис Органзидис.

Според него, това, че вече сме европейци не е достатъчно, трябва и да мислим като тях. Защото Балканите не бива да остават назад.

"Но за това не бива да чакаме, а всеки да дава най-доброто от себе си. Защото не може да искаш без да даваш", казва Лефтерис.

Той помни какво е предрекъл Тодор Живков в началото на прехода: "Ще дойде време да не можете на лекар да ходите, медикаменти да купувате, работа няма да имате, пари също". "Лошото е, че пенсионерите са зле, а младите в чужбина, това е лошото, трудно ви бе, но дано дочакате по-добро време за вас българите", пожелава Лефтерис.

Бизнесменът смята, че балканците сме научени да чакаме на готово, все на държавата разчитаме, българите също.

"50 години все от държавата чакахте, после, когато се отвориха границите, не знаехте какво да правите. Какво и защо чакахте. А капитализмът е лош, големите риби лапат малките. Но, когато си напълнят стомасите, рибите спират, а човек не. Иска все още, още и още да лапа", казва цветарят-брокер.

#Гърция #България #българи #гърци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници