Уорлик води американски инвеститори

Уорлик води американски инвеститори
България трябва да е изключително горд член на ЕС, категоричен е американският посланик Джеймс Уорлик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският посланик в България Джеймс Уорлик ще се опита да окуражи американските инвеститори да дойдат в България или да се запознаят с България, за да могат да инвестират тук.

За много хора 2011 беше трудна година заради икономическото положение – не само в България, но и в САЩ, и по целия свят, заяви той в четвъртък сутринта по bTV.

Всички се надяваме 2012 г. да е по-добра за всички семейства по света, посочи посланикът.

„Няма да е лесна годината нито тук, нито в САЩ. По отношение на степента на безработица – в САЩ тя е 10%, което е почти същото ниво, както в България. Това ще затрудни положението“, посочи той.

„Надявам се обаче да видим обновена динамика в икономиката, нови инвестиции, по отношение на САЩ да има увеличаване на износа и мисля, че тук нещата са в ръцете на нашите правителства, които да създадат една среда, която да насърчи тези положителни процеси“, каза още Уорлик.

Личната си роля в подпомагането на процеса той вижда в това, че ще се опита да окуражи американски инвеститори да дойдат в България, да се запознаят със страната, за да могат да инвестират или да изнасят от САЩ в България или обратно.

„По отношение на националния си дълг САЩ е по-зле от България. Тук бяха приети много смели решения от няколко правителства да не се натрупва голям дълг и това наистина е добра основа за бъдещето“, уточни посланикът.

„Платена е цената, тук, в България, защото наистина е трудно правителството да няма на разположение необходимите средства, за да окуражи растежа“, каза още Джеймс Уорлик.

България има най-ниския дълг в сравнение с другите европейски държави и това е една добра основа, на която да се гради, и това наистина окуражава чужди инвеститори да дойдат тук, добави посланикът.

Виждаме една силна демокрация тук, в България. И също така една България, която добре се е позиционирала в ЕС и НАТО. И мисля, че България е отбелязала доста голям прогрес, подчерта още Джеймс Уорлик.

Икономиката е заздравена, има инвестиции тук и България трябва да е изключително горд член на ЕС, категоричен беше той.

#Джеймс Уорлик #посланик #България #САЩ #безработица #икономика #инвестиции #ЕС #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »