10 години затвор за български насилник в Испания

10 години затвор за български насилник в Испания
Съдията е присъдил минимална за подобни престъпления присъда на насилника, защото физическият контакт между него и детето е продължил едва няколко секунди и не е бил съпроводен с други насилствени действия. Снимка: svejo.net
A A+ A++ A

60-годишен българин е бил осъден на 10 години затвор, за това, че насилвал сексуално двегодишно момче в испанския град Сеговия, съобщава местният „Ел Аделантадо", предава "24 часа".

Градският районният съд постаново насилникът да плати на бащата на детето 7232 евро компенсация за причинени психически щети.

Случаят е бил разкрит на 17 юли 2011 г., когато бащата, също българин, случайно заварил своя приятел в стаята на момчето със свалени панталони. Стъписан от гледката, той дръпнал сина си и изгонил приятеля си незабавно.

Според испански медии бащата преживял огромен шок от случилото се, който довел до продължителната му нетрудоспособност, като дори се наложило да потърси и психологическа помощ.

Съдията е присъдил минимална за подобни престъпления присъда на насилника, защото физическият контакт между него и детето е продължил едва няколко секунди и не е бил съпроводен с други насилствени действия, уточнява испанският вестник.

Няма данни осъденият българин да има предишни провинения, свързани със сексуално насилие над деца.

#българин #затвор #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"