„Дер Щандарт”: „Уотъргейт” в българската предизборна битка

„Дер Щандарт”: „Уотъргейт” в българската предизборна битка
A A+ A++ A

Той иска да спечели избори, а не съдебен процес. Поне не сега. Цветан Цветанов, дясна ръка на бившия български министър-председател Бойко Борисов, беше обвинен, че незаконно е подслушвал министрите от кабинета на ГЕРБ. Това се случи по време на предизборната кампания, която трябваше да доведе бившата управляваща партия отново на власт след двумесечна пауза.

Бившият министър на вътрешните работи намекна, че след парламентарните избори на 12 май ще предаде имунитета си.
От един месец се вихри последният скандал с подслушване в балканската държава- един „Уотъргейт” по време на предизборна битка. Подслушван е бил и президентът на страната, който се е досетил за това.

Дебати предизвика записаният разговор между бившия земеделски министър Мирослав Найденов, софийския градски прокурор Николай Кокинов и Бойко Борисов, който се е провел в средата на април в дома на бившия премиер. Тримата са се съветвали как делото срещу Найденов може да бъде съборено - което само по себе си е престъпление.

Кокинов вече подаде оставка. Борисов игнорира съдържанието на разговора и се разсърди от това, че е бил подслушван в собствения си дом. Той искаше да знае дали съдебните власти смятат, че е законно в тоалетната му да бъдат инсталирани микрофони.

(По агенция Фокус)

#съдебен процес #подслушване #ГЕРБ #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #избори коментар #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от България: поглед отвън
Последно от България: поглед отвън

Всички новини от България: поглед отвън »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"