Яне Янев: Цветанов не ми интересен и няма да го коментирам

Яне Янев: Цветанов не ми интересен и няма да го коментирам
Янев припомни, че РЗС няколкократно са заявявали желанието си да се даде възможност за отзоваване на народни представители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветан Цветанов не ми е интересен и няма какво да коментирам, заяви лидерът на РЗС Яне Янев на среща с избиратели в Бургас.

"Уродливият модел, заложен в конституцията, не дава възможност дори в такава ситуация, независимо дали съответният кандидат по една или поради друга причина би искал да се оттегли, нито изборното законодателството, нито конституцията, предвиждат такава възможност”, заяви лидерът на РЗС, цитиран от Радио "Фокус" – Бургас.

Според него, в тази ситуация няма никакво значение кой от какво се отказва. Има особено значение, че държавността се разпада.

Янев припомни, че РЗС няколкократно са заявявали желанието си да се даде възможност за отзоваване на народни представители.

„Ние искаме да има механизми за справяне със ситуацията. Считаме, че единственият възможен вариант е още при свикването на Народното събрание да има консенсус, който да дойде от обществото, а не от политиците, които се противопоставят години наред, за свикване на Велико народно събрание и нова Конституцията”, каза Яне Янев.

Той бе категоричен, че трябва да се проведе референдум, паралелно с изборите за евродепутати през следващата година през май и да се върви към нов модел на управление.

#Яне Янев #РЗС #Цветан Цветанов #избори #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"