6 големи града получават 56 млн. евро

A A+ A++ A

Проекти за развитие в шест от седемте най-големи града в България, с изключение на София, ще се финансират с общо 56.4 млн. евро по европейския фонд „Джесика“.

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), в качеството си на ръководител на фонда „Джесика“ в България (JESSICA Holding Fund Bulgaria), сключи споразумение с Регионалния фонд за градско развитие, с което се основава Фонд за градско развитие (Urban Development Fund - UDF), съобщи Европейската комисия, цитирана от БТА.

Новият фонд ще инвестира в проекти за развитието на шест града в България и представлява смесено дружество между Сосиете Женерал Експресбанк (Societe Generale Expressbank), холдинг „Елана“ (Elana Holding), „Елана инвестмънт“ (Elana Investment) и „Болкън адвайзърс“ (Balkan Advisors).

Фондът ще вложи през идните четири години общо 56.4 милиона евро за развитието на Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен.

Ще бъдат подпомагани проекти, с които животът в тези градове да бъде подобрен, включително с осигуряването на по-широк достъп до обществени и социални услуги.

Предвижда се средствата да бъдат насочени към развитието на транспортната мрежа, енергопреносната система, изолацията на сгради, облагородяването на крайградски територии.

#Societe Generale Expressbank #Сосиете женерал Експресбанк #ЕИБ #Европейската инвестиционна банка #Плевен #Стара Загора #Русе #Бургас #Варна #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"