Българските села – изтощени от бедност, престъпност и безработица

Българските села – изтощени от бедност, престъпност и безработица
Липсата на производство, обезлюдяването и битовата престъпност са най-големите проблеми на българските села. Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Липсата на производство, обезлюдяването и битовата престъпност са най-големите проблеми на българските села, разказаха кметове на няколко малки населени места от различни точки на страната пред Би Ти Ви.

„Безхаберието на държавата през последните 20 г. е най-тежко“, декларира кметът на плевенското село Буково Росен Росанов.

Той е известен като кметът-шериф, защото е ограничил престъпността в селото, въпреки че в него живеят 2000 души от криминалния контингент.

„Превенцията е разковничето в борбата с битовата престъпност“, категоричен бе Росанов.

„В Коиловци хората още имат „неблагоразумието“ да отглеждат животни. Набезите от ромите от съседното село са бич“, призна и кметът на плевенското село, съседно на вече известното като „опоскано“ село Мечка.

Кметовете посочиха, че работят добре с местните полицейски органи. Росен Росанов обаче посочи, че на тях пък им пречи бюрокрацията по високите етажи в МВР.

„Повечето политици са „спуснати“ и не са наясно с проблемите на хората“, констатира управникът на Коиловци и призова следващият парламент да отстрани причините за общите проблеми на малките населени места в България.

Кметът на Бели извор във Врачанска област посочи, че на територията на неговото село се намира единственото работещо предприятие в областта. „Благодарение на него условията на живот са по-добри. Абсурдно е да разчитаме, че държавата ще ни даде нещо – тя ликвидира и съществуващите условия за бизнес“, категоричен е Кирил Илиев.

Кметът на Смядово, Шуменско, Иванка Петрова се оплака, че заради безработицата населението се е стопило наполовина, а в момента общинската администрация е най-големият работодател.

#село #безработица #бедност #престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"