Скандалният Вулф няма да подава оставка

Скандалният Вулф няма да подава оставка
Миналия месец Вулф беше обвинен в укриването на заем от 500 000 евро, а по-късно отправи заплахи към журналисти да спрат да пишат за него. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Президентът на Германия Кристиан Вулф не смята да подава оставка въпреки разразилите се скандали, в които се оказа замесен.

Според близки до него източници Вулф не смята да се оттегля от поста въпреки критиките за неговите бизнес дела и за заплахите, които е отправил срещу двама репортери, за да спрат да разнищват скандалните истории, предаде АФП.

Миналия месец ежедневникът „Билд“ съобщи, че 52-годишният държавен глава на Германия е укрил получаването на заем от 500 000 евро от съпругата на свой приятел бизнесмен.

Това е станало по времето, когато президентът все още е бил премиер на провинция Долна Саксония.

Тази седмица стана ясно, че Вулф е позвънил на главния редактор на „Билд“ ден преди публикуването на материала и го е заплашил с „война“, ако статията бъде пусната.

Един от репортерите на вестник „Велт ам Зонтаг“ е бил привикан в президентството, за да му бъде наредено да спре публикуването на друг материал за обтегнатите отношения между Вулф и сестра му.

#Кристиан Вулф #Германия #президент #скандал #Билд #Велт ам Зонтаг #Долна Саксония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »