Страхил Ангелов: Не може усвояването на евросредства да е основен поминък на една държава

Страхил Ангелов: Не може усвояването на евросредства да е основен поминък на една държава
Страхил Ангелов, кандидат за народен представител от листата на Коалиция за България в 23-ти МИР – София.
A A+ A++ A

Не може усвояването на евросредства да се превърне в основен поминък на една държава. Към днешна дата това е основният поминък на българската икономика и това е много лошо, заяви Страхил Ангелов, кандидат за народен представител от листата на Коалиция за България в 23-ти МИР – София.

Според него Програмният период 2007 - 2013 е провален и това се доказва и от цифрите. Ангелов даде пример с усвояването на средствата по ОП „Околна среда“, предаде Радио „Фокус“.

„В последните три години и половина между Министерството на околната среда и водите и бенефициентите по оперативната програма няма диалог. Общините, бенефициентите по ОП „Околна среда“ подготвиха доста проекти. Тези проекти бяха бетонирани в МОСВ за оценка. Там повече от две години протече оценката на тези проекти. До голяма степен това срина процеса и доведе до огромно забавяне и до провал на този програмен период“, коментира Ангелов.

Според него основните причини за недоброто усвояване на средствата по ОП „Околна среда“ са пропуски в законодателството и конкретно в Закона за обществените поръчки.

#Страхил Ангелов #Коалиция за България #избори #Министерството на околната среда и водите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »