Обществените поръчки стават електронни до една година

Обществените поръчки стават електронни до една година
До края на май МРРБ ще въведе и „безхартиен офис“, обяви вицепремиерът и регионален министър Екатерина Захариева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Обществените поръчки във всички сектори ще станат електронни до една година, обяви вицепремиерът и регионален министър Екатерина Захариева, цитирана от БТА.

По проекта се работи съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие, а финансирането е по оперативна програма „Административен капацитет“.

В рамките на този проект до края на май Министерството на регионалнота развитие и благоустройството ще въведе и „безхартиен офис“, допълни Захариева.

На първо време чрез него ще бъдат предоставени услуги, които ще спестят много време на хората и бизнеса.

Сред тях са издаване на разрешения за оценяване на съотвествие на строителни продукти и искания за технически одобрения.

Одобрението на технически и инвестиционни проекти за обекти от техническата инфраструктура и за издаване на разрешение за строеж на такива обекти също ще станат електронни.

Четвъртата услуга е за издаване на предварително разрешение за строеж в райони със свлачища и вписването му в регистъра.

Подготвя се и електронно досие на лот 2 на магистрала „Струма“, обяви министърът за електронното правителство Роман Василев.

То ще е достъпно през интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“ и в него ще има информация за всеки етап от проекта.

#Екатерина Захариева #Роман Василев #обществени поръчки #магистрала "Струма" #Агенция "Пътна инфраструктура"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"