Принц Едуард и съпругата му идват в България

Принц Едуард и съпругата му идват в България
Принц Едуард и съпругата му Софи идват в България на 23 и 24 юни по покана на президента Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Негово Кралско Височество принц Едуард - граф на Уесекс, и съпругата му Софи ще бъдат на официално посещение в България на 23 и 24 юни, съобщи БГНЕС.

Визитата е по покана на президента Росен Плевнелиев.

Посещението ще се фокусира върху инициативите, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи в развиване на специалните им умения и интереси.

Принц Едуард и съпругата му ще се запознаят с постигнатия напредък в прилагането на стратегията за деинституционализацията на деца в България.

Основна цел на посещението са повишаване на информираността за проблемите, съпътстващи този процес, и по-конкретно предотвратяване на изоставянето на деца, ролята на социалните услуги, предоставяни от общността, и огромният принос на приемните семейства, посочват от британското посолство.

По време на посещението принц Едуард ще подкрепи усилията за учредяване на „Международна награда на херцога на Единбург“ в България.

Наградата включва менторство на младежи, стремящи се към личностно развитие, чрез поставяне на цели за усвояване на нови умения, участие в доброволчески инициативи, спортни занимания и приключенски експедиции.

„Това е изключителна възможност да отбележим доброто сътрудничество между Великобритания и България в областта на социалните дейности, насочени към подкрепа за най-уязвимите членове на обществото“, коментира Джонатан Алън, посланик на Великобритания в България.

#принц Едуард #Софи #България #Росен Плевнелиев #Великобритания #България #Джонатан Алън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници