Изслушват Кокинов в Етичната комисия във ВСС на 13 май

Изслушват Кокинов в Етичната комисия във ВСС на 13 май
Кокинов ще бъде поканен на изслушване на следващото заседание на комисията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Николай Кокинов ще бъде поканен на изслушване в Етичната комисия във Висшия съдебен съвет на 13 май, обяви председателят на комисията Ясен Тодоров, цитиран от агенция „Фокус“.

„Още в петък образувах преписка по случая със записите на бившия премиер, министъра на земеделието и градския прокурор“, посочи Тодоров.

„Беше взето решение да се самосезира комисията и да направи проверка. Реши се на 13 май, на следващото заседание на комисията, да се покани Николай Кокинов, както и да се съберат всички данни по случая“, уточни председателят на Етичната комисия във Висшия съдебен съвет.

След изтичането на скандалните записи с разговори между него, експремиера Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов в петък, магистратът прекара около час в кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров.

След това подаде оставка като административен ръководител на Софийската градска прокуратура, а днес Кокинов поиска да бъде освободен и като магистрат.

#Николай Кокинов #Бойко Борисов #Мирослав Найденов #Сотир Цацаров #Софийска градска прокуратура #Висшия съдебен съвет #Ясен Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"