София по-привлекателна от Париж

София по-привлекателна от Париж
София изпреварва в класацията чешката столица Прага, Хелзинки и дори Париж, който е поставен на 20-о място. Снимка: marley.blog.bg
A A+ A++ A

София е на 17-о място по привлекателност на инвестициите в недвижими имоти в Европа, според класация на британския вестник „Дейли Телеграф“.

Изданието изтъква като предимства на българската столица изгодния за собствениците пазар на наемите.

Като недостатъци са посочени недобрата печалба, високите разходи по транзакциите, умереният данък върху доходите от наем, корупцията и проблемите с престъпността.

София изпреварва в класацията чешката столица Прага, Хелзинки и дори Париж, който е поставен на 20-о място.

Преди българската столица са Брюксел, Виена, Любляна, Братислава, Букурещ, Варшава, Кишинев, Рига, Рим, Берлин, Талин, Загреб, Истанбул, Амстердам, Скопие и Будапеща.

Прави впечатление обаче, че София е поставена по-назад от другите балкански столици, като македонската Скопие е дори на второ място по привлекателност на инвестициите.

Преди кризата строителството беше водещ отрасъл в българската икономика. Голям брой британци инвестираха в български недвижими имоти, но след началото на кризата надеждите им за печалба бяха попарени и те постепенно започнаха да напускат страната, коментира БГНЕС.

Тяхното място беше заето от руснаците, които купуват имоти, за да прекарват в тях лятната си ваканция или в които да се установят за постоянно.

#София #имоти #инвестиции #Европа #Прага #Хелзинки #Париж #Брюксел #Виена #Любляна #Братислава #Букурещ #Варшава #Кишинев #Рига #Рим #Берлин #Талин #Загреб #Истанбул #Амстердам #Скопие #Будапеща #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"