Оцетова: Време е Стефка Костадинова да си ходи от поста шеф на БОК

Оцетова: Време е Стефка Костадинова да си ходи от поста шеф на БОК
Според Светла Оцетова, настоящият шеф на БОК е имала възможността да покаже дали може да се промени нещо, но по време на управлението й състоянието на спорта не се е подобрило. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стефка Костадинова засега не е оставила това впечатление, че се справя по най-добрия начин с работата си като председател на БОК. Мисля, че е време някой друг да опита. Поради тази причина аз поддържам кандидатурата на Весела Лечева, заяви олимпийската шампионка по гребане Светла Оцетова.

„Освен че тя също е известна и успешна спортистка, Весела също така е била министър на спорта. Вряла и кипяла е, знае кухнята на нещата. Също така и нея я знаят навън, справя се много добре с английския език, което е от много голямо значение за такава позиция – президент на национален олимпийски комитет“, каза Оцетова в интервю за БГНЕС.

Според шампионката по гребане, Стефка Костадинова е имала възможността да покаже дали може да се промени нещо, но по време на управлението й състоянието на спорта не се е подобрило.

„Имам това виждане най-вече заради моята работа в МОК, в международната федерация по гребане, заради контактите ми с други национални олимпийски комитети. Президентът на австралийския олимпийски комитет например изработи успешната кандидатура на Сидни и градът стана домакин на Олимпийски игри. Чета и доста по тази тема, интересувам се как работят другите олимпийски комитети, следя международната преса, чета в интернет. За България никъде нито думичка не се казва. Това много ме огорчава и не беше така по времето на Иван Славков. Каквито и кусури да е имал той, БОК тогава имаше лице. Тази липса се усеща сега много. Постепенно се загубиха и нашите позиции в международното спортно движение“, сподели още олимпийската шампионка от Монреал.

На 9 май в Грандхотел „София“ Стефка Костадинова, Весела Лечева и Васил Иванов-Лучано ще премерят сили за председателския пост на БОК. Тримата ще се борят за гласовете на 81 членове, от тях 38 са олимпийските федерации, 12 са обществените организации и 31 са спортистите и бизнесмените.

Оцетова  издигна кандидатурата на бившата състезателка по спортна стрелба Лечева.

 

#Стефка Костадинова #БОК #Весела Лечева #МОК #Васил Иванов-Лучано

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »