Цацаров нарече Цветанов „лице“

Цацаров нарече Цветанов „лице“
Цветан Цветанов и Сотир Цацаров на среща с генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер в Брюксел Снимка: МВР
A A+ A++ A

„Лицето, което твърди, че в съдебната система има тайни общества, не е потвърдило това в хода на разпита пред Прокуратурата“. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти във Висшия съдебен съвет (ВСС) на въпрос за твърденията, че има тайни общества, които влияят в съдебната система, предаде агенция „Фокус“. Хипотезата за наличието на тайни общества беше лансирана от бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на 19 април.

„Този въпрос беше зададен на човека, който обяви, че в съдебната система има тайни общества, каза главният прокурор. Бе му зададен - не под формата, под която той го каза пред средствата за масова комуникация. Нашата форма е малко по-различна – процесуална, и се нарича разпит. В хода на този разпит лицето не потвърди каквито и да е данни да са му известни в тази насока. В този разпит не бе казана нито дума на така зададените въпроси, както и за безобразия на магистрати“, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Novinite.bg припомня, че на 19 април Цветан Цветанов заяви по повод образуваното досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, че той има изключителни успехи в борбата срещу организираната престъпност. И зададе въпроси:
„Искам да задам въпрос дали има тайни общества в съдебната система, които могат да генерират всичко това, което се случва в момента, и дали може да са подвластни на политически партии. И дали за тези, които проверяват в момента, не е имало информация в службите за техните безобразия, които са правели през всичките години“, каза тогава Цветанов, цитиран от БНР.

На 24 април, когато бе на разпит в прокуратурата, той не е посочил на наличие на данни за тайни общества в съдебната система.

#Цветан Цветанов #Сотир Цацаров #Николай Кокинов #Станимир Флоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"