Станишев: Уникална мутризация на вота!

Станишев: Уникална мутризация на вота!
„Ако днес мълчаливо подминем всичко, на което станахме свидетели, това ще бъде престъпление към бъдещето на българската демокрация и държава”, заяви Станишев.Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Не мога с чисто сърце да поздравя управляващата пария за победата, тъй като тази победа е нечестна, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференцията в изборната нощ, след като кандидатите на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова спечелиха президентския вот по предварителни данни.

„Не мога да ги поздравя с чисто сърце за победатата. Не е спортментски да се подава ръка, когато победата е нечестна”, подчерта Станишев.

Според него на президентските и местни избори през 2011 г. се е наблюдавала безпрецедентна манипулация и безпрецедентен натиск върху българските граждани и тяхното право свободно да гласуват.

Според Станишев по време на предизборната кампания на много места в страната ГЕРБ са използвали полицейски натиск, заплахи и дори бой, заедно с масирано купуване на гласове и затова техният кандидат е спечелил вота.

„Затова тези избори не могат да бъдат класифицирани като демократични, честни и свободни”, каза той. И добави: „Това не трябва да бъде забравено, подминато и оставено без последици”.

„Ако днес мълчаливо подминем всичко, на което станахме свидетели, това ще бъде престъпление към бъдещето на българската демокрация и държава”, каза още Станишев.

Според лидера на БСП в България се наблюдава „една уникална за европейските страни технология” – мутризация на вота.

Той уточни, че за първи път от 20 години БСП се бори не само за лявата и социалистическа кауза, но и за една още по-голяма кауза – на демократичните и свободните хора.

Според Станишев на тези избори партията е успяла да надхвърли традиионния си твърд електорат и е спечелила стотици хиляди нови поддръжници.

„Тази битка, която водехме в кампанията не е приключила. Тя продължава с нова сила. Вашето доверие няма да бъде предадено”, обърна се той към избирателите.

Станишев добави, че БСП не дели хората на българи и турци, на леви и десни, а че за тях всички са равни.

Той заяви, че социалистическата партия е изпълнила целта си от последните 2 години – да бъде припозната от българите като алтернатива на управляващите.

„Тези избори промениха много рязко политическата карта на страната”, каза още Станишев.

Той обясни, че въпреки натиска и манипулациите БСП отбелязва победа в 91 общини и в 8 областни града.

#Сергей Станишев #БСП #местни избори #президентски избори #областни градове #управляваща партия #ГЕРБ #избори 2011 #изборен ден #изборна нощ #предизборна кампания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"