Магистрати се самосезират по казуса „Кокинов“

Магистрати се самосезират по казуса „Кокинов“
В понеделник магистратите ще се самосезират по случая „Кокинов“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В понеделник магистратите от комисия „Професионална етика и превенция на корупцията“ към ВСС ще се самосезират за поведението на градския прокурор на София Николай Кокинов.

Припомняме, че в петък, след изтичането на скандалните записи с подслушан разговор между него, експремиера Бойко Борисов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, магистратът прекара около час в кабинета на главния прокурор Сотир Цацаров. След това подаде оставка.

„Николай Кокинов е подал оставка като административен ръководител на Софийската градска прокуратура, а не е подал оставка като прокурор“, уточняват от ВСС.

„За започване на дисциплинарна проверка са необходими 5 подписа на членове на ВСС. Ако това стане, ще привикаме г-н Кокинов да даде обяснения на следващото заседание на комисията. Предвид предстоящите празници това може да стане най-рано на 13 май“, заяви за вестник „Стандарт“ членът на ВСС и председател на етичната комисия Ясен Тодоров.

Срещу Николай Кокинов се води още едно дисциплинарно производство - за нарушаване на случайния принцип на разпределение на делата. И в частност - при казуса за износ на ток от швейцарска фирма, ощетила държавната НЕК.

#Николай Кокинов #Бойко Борисов #Сотир Цацаров #Мирослав Найденов #Ясен Тодоров #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници