Георги Първанов: Имах усет, че съм подслушван, но нямах доказателства

Георги Първанов: Имах усет, че съм подслушван, но нямах доказателства
Тежко и горко на онзи, който ще дойде на власт, коментира Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Имах усет, че съм подслушван, но нямах доказателства за това, обяви Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 г., пред ТВ7.

„Но ми е любопитно да знам", призна Първанов, цитиран от агенция „Фокус".

„Надявам се главният прокурор да извади онова, което беше загатнато – че са подслушвани президенти, че са подслушвани министри, опозицията, бизнесът. Ако това се окаже толкова мащабно, това наистина ерозира държавата отвсякъде, ерозира представата на хората за държавата", каза Първанов.

„Най-големият ефект е, че гражданинът оттук нататък няма капка основание да вярва на държавата. Оттук нататък тежко и горко на онзи, който ще дойде на власт", допълни той.

„Очевидно, предвид на това, че левицата все повече се утвърждава като алтернатива, много хора ни припознават", така Първанов обясни, че сигналът за подслушванията е даден анонимно именно на Сергей Станишев.

По думите му обаче чак толкова гнусен скандал и затъване в блатото на взаимните обвинения и компромати досега в новата история на България не е имало.

„Големият проблем е, че няма правила. Вижда се, че тук целта не е да покажеш силна програма за управление, силни личности, а целта е да имаш повече информация, която компрометира и която може да извади от строя опонента. Изобщо това е нещо непознато, това е ново явление", посочи Първанов.

#Георги Първанов #Сергей Станишев #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"