Договорът за ЛОТ 2 на магистрала "Марица" може да бъде прекратен

Договорът за ЛОТ 2 на магистрала "Марица" може да бъде прекратен
Магистрала "Тракия" ще бъде завършена до края на юни, обеща вицепремиерът и регионален министър Екатерина Захариева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Договорът за изграждане на ЛОТ2 от автомагистрала "Марица" може да бъде прекратен заради забавянето на изграждането с повече от шест месеца, обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева пред БНР.

По думите й участъкът се изгражда от същия строител, който работи и по ЛОТ2 на автомагистрала "Тракия", която ще е готова до края на юни.

„Срокът, който ние сме задали на строителя, и който като възложител Агенция "Пътна инфраструктура" е готова да признае като закъснение, е 15 юни, при непредвидено обстоятелство е 30 юни", посочи Захариева.

По думите й обаче при магистрала "Марица" има забавяне от над шест месеца.

„Дали сме двуседмичен срок, в който ако те не се мобилизират, за съжаление ще трябва да пристъпим към прекратяване на договора и налагане на всички неустойки и санкции по него, които са в размер на над 25 милиона лева", уточни вицепремиерът.

„Не се притесняваме от тази гледна точка, ще имаме пари да довършим магистрала "Марица" и няма заплаха за загуба от европейски средства", категорична е Захариева.

#Екатерина Захариева #"Тракия" #"Марица" #магистрала #Екатерина Захариева #Агенция "Пътна инфраструктура"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"