РЗС предпочита импийчмънт пред програмно правителство

РЗС предпочита импийчмънт пред програмно правителство
A A+ A++ A

Във връзка с изявлението на президента Росен Плевнелиев, че „при трайна дестабилизация до 2017 г. винаги може да направим програмно правителство и избори две в едно", Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост" (РЗС) заявява категоричната си позиция, че най-вредното нещо за страната е програмен кабинет, съобщиха от пресцентъра на РЗС.

Няма нищо по-опасно от размитата политическа отговорност и министри тип „кукли на конци". Клишета от рода на „програмно правителство" и „експертен кабинет" означават само едно – съставяне на правителство на статуквото, чиято цел е отлагане на най-важната стъпка за справяне с посттоталитарния криминален модел, а именно свикване на Велико народно събрание и приемане на нова българска конституция. РЗС заявява открито, че няма да подкрепи програмно правителство, дори да е между ГЕРБ и БСП.

„Считаме, че и днес определени групировки говорят през устата на президента. В условия на предизборна кампания вместо държавният глава да се стреми към стабилно управление на държавата и справяне с тежките проблеми на икономиката, той нагнетява напрежение в обществото, като с това си говорене предизвиква допълнителна дестабилизация. Ако целта на олигархичните кръгове е да тласнат държавата към тежка политическа криза, падане на Валутния борд и фалит, то РЗС категорично ще се противопостави на този пъклен сценарий и ще положи необходимите усилия той да не се сбъдне. Призоваваме президента да съсредоточи цялото си внимание към гарантиране честността на изборния процес, да не прекрачва пълномощията си, строго фиксирани в Конституцията, и да не говори за програмен кабинет. В противен случай РЗС още в първите дни на новия парламент ще предприеме действия по импийчмънт, вместо към съставяне на програмен кабинет", посочват от РЗС.

#РЗС #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"