Калфин: Заради скандалите България може да загуби правото си на глас в ЕП

Калфин: Заради скандалите България може да загуби правото си на глас в ЕП
Според Ивайло Калфин ще последват още скандални разкрития. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Спрямо страната ни може да бъде приложен чл. 7 от договора за Европейския съюз и така да загуби правото си на глас в Европейския парламент", заяви евродепутатът от левицата Ивайло Калфин в Кърджали, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че очаква страната ни да бъде подложена на много подробна проверка заради злоупотребите с демокрация и власт, и особено за наливане на средства от европейските програми в два столични вестника.

"Начинът, по който се подслушва у нас и съдържанието на записите не отговарят на нито една европейска практика и тук има няколко неща, които ще последват. Първо, ще се възобнови дебатът в европейските институции за това доколко българските такива работят, доколко те са независими и доколко управляващите злоупотребяват с власт. Какво ще последва не е много ясно, защото ЕС не е направен за подобно поведение. Когато са го създавали, никой не си е представял, че злоупотребата с демокрация и власт може да стигне до крайност", коментира още Ивайло Калфин.

Според него ще последват още скандални разкрития.

"Не зная какво още ще излиза в следващите дни, но ние доказваме, че случващото се у нас е абсолютно пренебрежение и неглижиране на всякакви ценности, които държат този съюз", посочи евродепутатът.

Той изказа мнението си, че докато Цветанов е в политиката, България няма да влезе в Шенген.

"Проблемът ни е позицията на няколко страни-членки, според които нашите институции не работят, те са под натиск и политическата класа може им оказва влияние така, че да предрешава техните действия. А тези скандали доказват правотата на тези няколко държави – няма независими институции и правосъдие, което да може да реагира и самостоятелно да взема решения", коментира още Ивайло Калфин.

#Ивайло Калфин #Цветанов #България #ЕС #Шенген #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"