Борисов: Всеки кандидат на ГЕРБ щеше да стане президент

Борисов: Всеки кандидат на ГЕРБ щеше да стане президент
„Тези, които взривяваха църкви, убиваха хора, убиваха нашите роднини, говорят за страх. Що за наглост е това?“, каза премиерът по повод изказванията на Сергей Станишев, че по време на тазгодишните президентски и местни избори хората са били подложени на с
A A+ A++ A

Който и да бяхме посочили от ГЕРБ, той щеше да стане президент, заяви министър-председателят Бойко Борисов на пресконференцията в изборната нощ след победата по предварителни данни на кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.

„Който и да бяхме посочили от ГЕРБ, той щеше да стане президент. Ние избрахме най-доброто“, каза премиерът.

Той се обърна към опонентите си от БСП и подчерта, че „при такава съкрушителна загуба, ако не искаш да поздравиш победителите, това е липса на възпитание“.

„Това е манталитетът на комуниста“, добави той.

Борисов обясни, че лидерът на БСП Сергей Станишев е трябвало да постъпи като досегашния президент Георги Първанов, водачите на РЗС и „Атака“ Яне Янев и Волен Сидеров, които са се обадили на Росен Плевнелиев, за да го поздравят за победата.

„Президентът Първанов се обади и каза: „Честито“. Чест му прави“, допълни премиерът.

Той подчерта, че социалистите никога не са били гаранция за демокрацията в България.

„Тези, които взривяваха църкви, убиваха хора, убиваха нашите роднини, говорят за страх. Що за наглост е това?“, каза премиерът по повод изказванията на Сергей Станишев, че по време на тазгодишните президентски и местни избори хората са били подложени на страх и натиск.

„Никой от твоите червени кметове не си е отивал от моя кабинет, без да му се свърши работата“, обърна се Борисов към Станишев.

„ГЕРБ вече където и да ви срещне, ви бие“, добави той.

Според него е нагъл изразът на социалистите, че кризата е дошла с ГЕРБ и щяла да си отиде с ГЕРБ.

Борисов припомни изказването на бившия министър на държавната администрация от кабинета на БСП Николай Василев: „Ако харчим така, ще оставим следващото правителство на хляб и вода“.

„Нямате право да подценявате хората, които са гласували за нас“, каза още премиерът.

Борисов благодари на всички министри, които са работили, за да пестят парите на българските данъкоплатци, и обяви, че от днес вече Росен и Марга ще бъдат г-н Плевнелиев и г-жа Попова и техните отношения ще бъдат само служебни.

Бойко Борисов поздрави кметовете от конкурентните партии, които спечелиха местния вот в някои български общини.

„Явно хората са ги оценили и затова са спечелили пак, а където и ние не бяхме доволни, загубихме. Затова считам, че вотът беше честен“, подчерта той.

#Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #Маргарита Попова #местни избори #президентски избори #избори 2011 #ГЕРБ #БСП #Сергей Станишев #комунисти #президент #премиер #демокрация #данъкоплатци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »