Италия и Румъния се споразумяват за Брендо

Италия и Румъния се споразумяват за Брендо
В Италия Брендо е подсъдим по дело за наркотрафик. Соченият за кокаинов бос е разследван и в Румъния за трафик на наркотици от пристанището в Констанца към Западна Европа. Снимка: „Стандарт“
A A+ A++ A

45 дни срок даде Софийският градски съд на румънските и италианските си колеги да се споразумеят относно екстрадирането на Евелин Банев-Брендо. Това стана ясно днес в храма на Темида, предаде „Стандарт“.

Състав на Софийски градски съд не даде ход на делото за екстрадирането на Брендо в Румъния. Според магистратите до края на юли Евелин Банев ще бъде под контрола на италианските власти, където срещу него се води дело.

Румънските магистрати пък искат той да бъде предаден за 4-5 дни преди юни в Румъния. Така че съдът препоръча на италианските и румънските магистрати да се споразумеят. Освен това съдиите дадоха идея на румънските си колеги да уговорят и разноските по делото и екстрадирането на Банев, тъй като нашият съд няма възможност да ги поеме.

Съдът определи, че в случай че италианските и румънските власти не постигнат споразумение, ще вземе решение за екстрадирането на Брендо в Румъния най-рано след 1 август 2013 година.

NOVINITE.BG припомня за постъпило електронно писмо от Брендо, който заявява от италианския арест, че не желае да присъства на днешното съдебно заседание. Той е отказал да се върне в България, въпреки възможността да се види с освободената си от похитителите дъщеря Лара.

В Италия Брендо е подсъдим по дело за наркотрафик. Соченият за кокаинов бос е разследван и в Румъния за трафик на наркотици от пристанището в Констанца към Западна Европа. Евелин Банев-Брендо вече има присъда 7 години и половина затвор у нас, постановена от Софийския градски съд.

#Евелин Банев-Брендо #Лара #СГС #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници