Пресъздават атентата в Бургас

Пресъздават атентата в Бургас
Два автобуса ще бъдат взривени край Ихтиман, за да се пресъздаде атентата в Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и български шофьор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тази сутрин ще бъде извършен следственият експеримент, който има за цел да пресъздаде случилото се по време на атентата в Бургас на 18 юли миналата година, когато загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на взривения автобус, съобщи Дарик.

Експериментът се очаква да започне в 10 ч. на полигона край Ихтиман, където ще бъдат взривени два автобуса.

Те ще бъдат разположени по същия начин, както на летището.

Експериментът е скъп и дълго време за него бяха събирани пари, но в крайна сметка с помощта на Висшия съдебен съвет средствата бяха събрани.

За да бъде пресъздадена сцената на терористичния акт максимално точно, в автобусите са поставени толкова манекени, колкото са били и пътниците в автобусите на бургаското летище във фаталния ден.

Максимално близко копие ще бъде и взривното устройство за опита. Взривът ще бъде извършен със същото количество експлозив.

Целта е да се изясни къде е била поставена точно бомбата и дали тя е трябвало да избухне в движение, за да бъдат взети повече жертви.

#Бургас #атентат #автобус #бомба #Ихтиман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници