БСП стартира подписка срещу шистовия газ

БСП стартира подписка срещу  шистовия газ
Явор Гечев заяви в Добрич, че проблемите на ГЕРБ едва сега започват. Снимка: „Стандарт“
A A+ A++ A

Водачът на листата на Коалиция за България от 8-и добрички МИР Явор Гечев обяви, че в подкрепа на негова инициатива БСП стартира подписка за приемане на закон, забраняващ проучването и добива на шистов газ, пише „Стандарт“. Той изтъкна, че това е много важно за регион като Добруджа, където земята е изключително плодородна, а хората пият подпочвена вода и благодарение на протестите на хората, които тръгнаха от Добрич, се е стигнало до мораториума.

„Важно е да има закон, за да не му хрумне на някой да махне мораториума“, подчерта още Гечев, като добави, че в закона задължително трябва да е заложено да има и параграф, че добив в даден район може да бъде разрешен едва след провеждането на местен референдум.

Гечев коментира и изявлението на Мирослав Найденов за подслушването на министри, като заяви, че това е абсолютно доказателство за липсата на демокрация, и отново посочи доклад на американското правителство за страната ни, в който, по думите му, има убийствени констатации.

Гечев заяви още, че проблемите на ГЕРБ едва сега започват. Водачът на листата на БСП коментира още, че в Добрич има натрупани от години проблеми и затова той иска да разходи кмета на града Детелина Николова и да й покаже конкретните проблеми.

Гечев добави, че кани водача на листата на ГЕРБ Румен Иванов на дебат, на който да присъстват и всички медии.

#избори #Явор Гечев #Добрич #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »