Кучкар открил Лара Банева

Кучкар открил Лара Банева
„Не знам къде съм“, казала Лара на столичанина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичанин, който си разхождал кучето, открил 10-годишната Лара Банева в градинката пред 6 РПУ около 22 часа в понеделник, пише „Монитор“. Детето стояло само и се оглеждало уплашено.

„Загубила ли си се, къде са родителите ти“, попитал кучкарят. „Не знам къде съм“, били единствените думи на момичето. Човекът се поогледал и като не видял никого наоколо, предложил на детето да го заведе до полицейското районно. Момичето продължило да се оглежда уплашено и не казало на кучкаря коя е. Чак пред полицаите съобщила, че е Лара Банева и поискала да се обадят на майка й.

Полицаите се свързали с колегите си от ГДБОП, които пък се обадили на Моника Добринова, че момиче, което много прилича на Лара, се намира в Шесто районно. Докато чакат, униформените дали на детето вода и шоколад. Вече по-спокойна, тя казала, че единственото което иска, е да види майка си.

Щом влезе през вратата, Моника Добринова силно прегърна детето си и двете се разплакаха, разказаха полицаи. Кучкарят, чиято самоличност се пази в тайна, бил разпитан дали е видял съмнителна кола наблизо, но човекът отрекъл. „Само ми направи впечатление, че детето изглеждаше уплашено и се оглеждаше“, обяснил столичанинът.

След щастливата развръзка Моника отвела дъщеря си в къщата в кв. „Бояна“, откъдето момичето бе отвлечено на 5 март. До късно през нощта роднини и близки до семейството празнували освобождаването. На следващата сутрин Моника отведе дъщеря си.

Желанието й било двете да отидат на тихо и спокойно място, където да се отърсят от преживения шок. Въпреки че похитителите очевидно са се държали добре с детето, то тепърва ще осъзнава какво му се е случило и ще има нужда от професионална помощ, твърдят психолози. Засега разследващите не са открили следи от джипа, с който беше отвлечено момичето, както и от колата, с която е оставено пред Шесто районно.

В следващите месеци почти няма вариант някоя от белязаните банкноти от откупа да се появи и да даде следа на разследващите. Тъй като службите са засекли, че похитителите са изпращали съобщения до майката близо до къщата в Бояна, антимафиотите ще разпитат всички хора в района. Предстоят и по-дълги разпити на Лара, при които разследващите се надяват тя да си спомни макар и малък детайл, който може да ги насочи към следа. Експерти са категорични, че похитителите са професионалисти, които в момента са още по-сигурни в себе си.

#Лара Банева #откуп #отвличане #Моника Добринова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници