„Сова Харис“: 77% искат Цветанов да поеме отговорност за подслушванията

„Сова Харис“: 77% искат Цветанов да поеме отговорност за подслушванията
77% искат Цветанов да поеме отговорност за подслушванията, показва проучване на „Сова Харис“. Снимка: vsekiden.com
A A+ A++ A

Цели 77% от хората смятат, че отговорността за незаконното подслушване в МВР трябва да се поеме от Цветан Цветанов. Това сочи най-новото изследване на социологическа агенция „Сова Харис“, поместено във вестник „Преса“.

„Мнението на мнозинството показва, че бившият вътрешен министър практически е изпаднал в изолация“, казва Васил Тончев от агенцията.

Оценките отиват и по-далеч - към бившия премиер Бойко Борисов. Гражданите смятат, че е много малко вероятно системно нерегламентираното подслушване да не му е било известно. Тези, които са убедени, че Бойко Борисов е знаел, са повече от тези, които предполагат, че е бил в неведение, се казва още в анализа на „Сова Харис“.

От проучването става ясно, че 73% от хората са убедени, че службите от МВР са извършили нерегламентирано подслушване. Това е голямо мнозинство - за 3/4 от хората аргументите на прокуратурата са много сериозни.

„Настоящото изследване говори за голям обществен интерес към скандала с подслушванията. Данните съвсем ясно показват, че обществеността у нас не е безразлична към подобни действия. Този скандал ще остане в центъра на общественото внимание до края на предизборната кампания. Нещо повече - много вероятно е този скандал да постави главния акцент, който ще окаже влияние върху нагласите на хората при самото гласуване“, подчертава Тончев.

Много вероятно е преобладаващата част от избирателите на ГЕРБ да решат да не гласуват. В същото време друга част ще се насочат към останалите партии, които ще участват в изборите. Това би могло съществено да промени съотношението на подкрепата за различните политически субекти – и то в самото навечерие на вота. От тази гледна точка може да се каже, че развитието на скандалите в хода на кампанията може да е решаващо за определяне на евентуалния победител, се казва още в анализа на „Сова Харис“.

#Бойко Борисов #Васил Тончев #МВР #Цветанов #избори социологическо проучване #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"