Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше незаконно и трябва да напусне политическата сцена

Мирослав Найденов: Цветанов подслушваше незаконно и трябва да напусне политическата сцена
Найденов заяви, че е бил подслушван поне три години и половина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветан Цветанов подслушваше незаконно и трябва да напусне политическата сцена. От известно време съм взел мерки за семейството. Това политическо мракобесие трябва да приключи. Признанието направи бившият земеделски министър и един от най-близките на Бойко Борисов Мирослав Найденов пред бТВ. Усещах, че съм подслушван, тъй като имаше определени ситуации, които подсказваха подобно нещо. Имал съм и други наблюдения, свързани с външно наблюдение на оперативни работници към мен, каза още той.

Някой трябва да каже на Цветан Цветанов - ти си го правил, затова честно е в момента да слезеш от политическата сцена и ако можеш, да изчистиш името си, каза още той. Има и други подслушвани министри, каза още Найденов.

„Имаше случки, които се разправяха от нашето ежедневие, които нямаше как да станат достояния. Те бяха разказвани от Цветанов... Това, което казвам в момента, хората го знаят, то е публична тайна. Трябваше да излезе някой като мен и да го каже гласно“, обясни още Мирослав Найденов.

Според него президентът Росен Плевнелиев е бил наясно с положението – при срещата им преди съставянето на служебното правителство двамата оставили телефоните си в съседно помещение. „Тогава говорих с него за земеделски политики, но оставихме телефоните си и дори пускахме телевизор за страничен фон. Това не е нормално, разберете“, подчерта още той.

БГНЕС припомня, че в началото на скандала с подслушванията лично Бойко Борисов каза, че „гарантира за Цветан Цветанов“. Той го защити на няколко пъти публично по време на предизборните срещи в страната.

„От аудиозапис е видно, че Калина Илиева е искала да ме набеди. За това знаеше и Цветанов, и цялото висше ръководство“, каза още Мирослав Найденов. По отношение на обвиненията срещу него в подкуп и злоупотреба с властта той отговори: „Обвиненията срещу мен са абсурдни!“.

„Това дело е държано отворено, за да бъда държан аз и да го извадят в определен момент, за да ме дискредитират“, допълни Найденов. „Не смятам, че Дянков е имал нещо общо със скандала“.

„Категорично съм бил подслушван незаконно от МВР преди кампанията за изборите!“, отговори ексминистърът на въпрос дали е бил подслушван. „Поне докато делото е било отворено – три години и половина съм бил подслушван!“

Той разказа и интересна случка, на която е бил свидетел. Вицепремиер се обажда на Борисов и казва по телефона :Аз съм в Хасково”, а Цветанов контрира – какво Хасково, той е в Гърция, системата го отчита.

"Това не е нормално, трябва да спре веднага. Това е политическо мракобесие, каква е тази система, която следи всичко и всеки незаконно, при това става дума за министри от една и съща партия", учудва се Найденов.

В заключение Найденов призова Цветан Цветанов да напусне политическата сцена. „Някой трябва да каже, че царят е гол!“, добави той.

Припомняме, че на 26 март  Мирослав Найденов бе обвинен от прокуратурата за това, че през 2010 г. е обещал подкуп в размер на 200 000 лв. на Светослав Симеонов - изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. След това прокуратурата наложи на Найденов мярка за неотклонение 10 000 лева.

#Мирослав Найденов #Калина Илиева #МВР #Цветан Цветанов #Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници