Премиерът: Казусът с „Лукойл“ е микродрама

Премиерът: Казусът с „Лукойл“ е микродрама
Според Марин Райков казусът с „Лукойл“ е микродрама. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Казусът с „Лукойл“ е микродрама“, заяви премиерът Марин Райков на пресконференция след заседание на Министерския съвет в сряда.

„Смятам, че на този етап сме в етап на контрол на тази чувствителна ситуация. От една страна, да защитим интересите на българската държава, спазването на закона, от друга страна - да не допуснем прекъсване на доставките до бензиностанциите, особено преди празниците и преди изборния ден“, добави той.

Министър-председателят добави, че не може да коментира съдебното решение от нощта срещу сряда, но заяви, че е имал среща с Танов и Валентин Златев. Премиерът посочи, че по отношение на база Росенец още на 11 април има издаден акт за съответствие.

„Що се отнася до лиценза на „Лукойл България“, той действително беше отнет“, каза Райков и допълни, че след това е възстановен с акт на съда. Проверката трябва да установи дали всички измервателни уреди са в ред и са на място и дали уверенията на Валентин Златев са факт.

„Проверката ще бъде извършена в най-кратки срокове. Не може всеки път българските граждани да бъдат превърнати в заложници на една такава полемика“, заключи Райков.

#Марин Райков #Лукойл #България #Валентин Златев #Танов #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"