Станишев ще дава показания в Специализираната прокуратура

Станишев ще дава показания в Специализираната прокуратура
Станишев подаде сигнал в прокуратурата в края на март по повод анонимен доклад, разкриващ множество нарушения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев ще даде показания в Специализираната прокуратура в сряда относно внесения от него сигнал за нерегламентирани подслушвания от страна на МВР, предаде БГНЕС.

Станишев подаде сигнал в прокуратурата в края на март по повод анонимен доклад, разкриващ множество нарушения.

След неговия сигнал започна разследване в рамките на МВР. След като прокуратурата обяви резултатите от проверката в два доклада – един публичен и един секретен, стана ясно, че има тежки нарушения от страна на МВР, като над 75% от сигнала на лидера на опозицията до главния прокурор отговарят на истината.

За останалата част все още не може да бъде установено, защото информацията е изтрита в първите часове на проверката от ръководен служител на Специализираната дирекция „Оперативни и технически операции“ (СДОТО).

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов беше разпитван близо 8 часа последователно в Столичното следствие и в Специализираната прокуратура в понеделник.

Цветанов застана на страната на Станимир Флоров след 5-часов разпит в Столичното следствие и го нарече достоен българин, с когото МВР трябва да се гордее.

#Сергей Станишев #Цветан Цветанов #Станимир Флоров #МВР #подслушвания #Специализираната прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"