Търсят „Новите нагли“ по белязани банкноти

Търсят „Новите нагли“ по белязани банкноти
10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо – Лара, която бе отвлечена на 5 март тази година, бе освободена след 47 дни в плен и вече е при майка си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Откупът от около 500 000 евро, който са получили похитителите, за да освободят 10-годишната Лара Банева, е платен с белязани банкноти, разкриха запознати пред в. „Стандарт“.

„Парите са осигурени, след като първоначално бандитите си поискали близо 10 млн. евро. Майката на Лара Моника Добринова е успяла да се спазари с SMS-и сумата да бъде намалена“, коментират запознатите със случая.

Бащата на Лара – Евелин Банев-Брендо, е изправен пред съда в Италия по аферата „"Кокаинови крале“. Тъкмо провъзгласяването му за крупен играч в трафика на кокаин е провокирало похитителите да отвлекат дъщеря му, смятат полицаи.

Първоначалната версия, че момичето е отвлечено, за да се запуши устата на Брендо, вече категорично се отхвърля.

Става въпрос за класическо отвличане с цел откуп, а не за изнудване или сплашване на бащата, категорични са криминалистите.

Те алармират, ако тази новоизградена престъпна структура не бъде разбита бързо, може да се очаква ново отвличане на знакова фигура.

#Лара #откуп #Евелин Банев #Брендо #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"