Ревизоро: В държавата липсват пари, искат да ги набавят чрез "Лукойл"

Ревизоро: В държавата липсват пари, искат да ги набавят чрез "Лукойл"
Емил Димитров - Ревизоро застана на страната на рафинерията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В държавата липсват пари и искат да ги набавят чрез "Лукойл", заяви бившият началник на митниците Емил Димитров - Ревизоро пред БНР.

Изявлението бе направено във връзка с решението на Агенция „Митници“ да отнеме лиценза на данъчен склад на „ЛУКОЙЛ България“ ЕООД.

"Лукойл" е една огромна институция, която произвежда, но и предлага горива. Тя ги предлага и от няколко бази в цялата страна. Преди години излезе проблемът, че измервателните уреди не са достатъчно ефективни", коментира Димитров.

Според него се получава затворен кръг - за да работи рафинерията, нейните уреди трябва да бъдат сертифицирани. За да бъдат сертифицирани, трябва да дойде човек от "Митниците", но тъй като те не искат да ги сертифицират, става това.

"Митниците не могат да си изпълнят плана, в дръжавата липсват пари, трябва да се вземат тези пари. Този вариант - да се спре лицензът и "Лукойл" да почне да плаща авансово огромни суми - е една възможност да влязат приходи в бюджета. Изходът е, че ще се разберат. Най-интересното е, че срокът, в който тези уреди трябва да работят, е далеч след изборите и нямаше логика това да се прави сега", каза още Димитров.

#Емил Димитров #Ревизоро #"Лукойл" #агенция „Митници“ #лиценз #рафинерия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"