Махер ел Кхатиб: Не съм подкупвал Флоров, той ми е като брат

Махер ел Кхатиб: Не съм подкупвал Флоров, той ми е като брат
Станимир Флоров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Какви са тези глупости?! Никога не съм давал подкупи на Станимир Флоров! Миро ми е като роден брат. Много го обичам и никога няма да го предам, заяви сириецът Махер ел Кхатиб пред в. „България днес“.

Описанието на 39-годишния Махер съвпада с това на мистериозния търговец на дрога, който според МВР е давал рушвети от по 20 000 марки на антимафиота.

Познанството на Флоров и сириецът датира от времето, когато антимафиотът е редови служител в сектор „Наркотици“ на тогавашната НСБОП. Твърди се, че Флоров вземал парите, за да предупреждава наркотрафиканта и хората около него при възникване на заплаха срещу тях.

За тези подкупи се разбра миналата седмица, когато до медиите бяха изпратени документи от разработка с кодово име „Араби“.

Главните герои в тази разработка са шефът на ГДБОП Станимир Флоров, Пламен Йоцов и тогавашния шеф на РПУ - Видин, Васил Василев.

Проверка на прокуратурата установи, че документите са автентични, след което срещу Флоров започна разследване за приемане на подкуп в особено големи размери.

#ГДБОП #Станимир Флоров #Васил Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"