И агнето цяло, и българинът гладен

И агнето цяло, и българинът гладен
A A+ A++ A

Всички знаем, че по традиция около празниците в България цените на основните продукти скачат, вместо да е обратното.

Разбира се, по Великден агнешкото, яйцата и козунакът поскъпват до такава степен, че трапезата остава оскъдна.

По последни данни излиза, че от кланицата до магазина агнешкото месо поскъпва три пъти и достига 15 лева за килограм.

В тази ситуация се получават два варианта – изнасяме собственото месо и яйца за съседна Турция, а от Македония и Румъния купуваме по-евтино месо.

Все се усвояват евросубсидии, за да се предпази родното производство, и все чужди храни ядем.

В повечето случаи българинът предпочита да купи агнешко колкото да спази традицията, пък какво значение има дали агнето е примерно от Нова Зеландия?

Колкото и да ни убеждава земеделският министър, че цените на яйцата и агнешкото няма да поскъпват, българинът пак си остава гладен, а агнето си стои цяло. Както в онази поговорка. Защото няма кой да го купи...

#Великден #агнешко #Турция #Румъния #Нова Зеландия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"