Похитителите на Лара държали връзка с близките й със SMS-и

Похитителите на Лара държали връзка с близките й със SMS-и
Моника Добринова. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Похитителите на Лара, която късно вечерта в неделя бе освободена, са контактували с близките ѝ чрез SMS съобщения и първоначално поискали сума от няколко милиона евро, съобщава „24 часа“.

По непотвърдена информация антимафиоти постоянно контролирали преговорите между близките на Лара и похитителите й. По този начин в МВР са събрали много информация за престъпната банда, предаде БНТ.

Детето остана в плен 47 дни. Тя бе отвлечена на 5 март, пред дома си, когато отивала на училище. В хода на преговорите сумата е намалена значително и е платена преди няколко дни. Майката - Моника Добринова, няколко пъти заяви пред медиите, че имуществото на семейството е запорирано, а парите, които са й останали, не са много.

До освобождаването на Лара ГДБОП не са предприели атака срещу похитителите, за да не пострада детето.

„Прокуратурата има водеща версия за отвличането й, но в интерес на разследването тя не може да бъде съобщена сега“, съобщи заместник главният прокурор Ася Петрова, която наблюдава работата по случая.

Индиректно от думите й стана ясно, че основната версия не сочи към връзка с делото срещу бащата - Евелин Банев-Брендо, в Италия.

Майката на Лара Банева - Моника Добринова, благодари на служителите на реда, че детето й се е върнало живо и здраво.

Моника Добринова изпрати писмо до БТА, в което се обръща до служителите на МВР и прокуратурата със следните думи:

„Тази нощ отново прегърнах Лара! Благодаря на всички, които бяха до мен в най-тежкото изпитание за една майка. Признателна съм на служителите на МВР и на прокуратурата за положените усилия в тези трудни за Лара и мен нощи!“.

В писмото Моника пише още, че това е единственото й изявление пред българските медии.

#Лара Банева #Евелин Банев #Брендо #Моника Добринова #Ася Петрова #отвличане #похитители #откуп #ГДБОП #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай