БСП сигнализира за показна акция на МВР срещу кандидат за депутат

БСП сигнализира за показна акция на МВР срещу кандидат за депутат
Вярваме, че служебното правителство ще изпълни своето най-главно обещание пред гражданите на страната ни – провеждането на честни и прозрачни избори, сигнализират от БСП.
A A+ A++ A

Показна полицейска акция срещу кандидат от листата на Коалиция за България в Ловеч стана повод Предизборният щаб на Коалиция за България в града да подаде сигнал до президента, премиера, вътрешния министър, ЦИК и РИК, съобщиха от БСП за NOVINITE.BG.

Социалистите изразяват острото си възмущение и безпокойство по повод задържането от органите на МВР на кандидата за народен представител Васил Василев. „Този случай потвърждава подозренията на много граждани, че част от структурите на МВР и конкретни регионални дирекции участват в предизборния щаб на ГЕРБ, ръководен от бившия министър на МВР Цветан Цветанов“, заявяват от Предизборния щаб на левицата в Ловеч.

Показаната полицейска акция е проведена преди футболната среща между „Литекс“ и „Левски“ на 20 април 2013 г. Поводът за полицейския произвол е паркиране на личния автомобил на кандидата за народен представител преди охраняемата зона за футболната среща.

Васил Василев не е възпрепятствал служителите на реда да изпълнят задълженията си, предоставил е необходимите документи, както и удостоверение от Районната избирателна комисия за регистрацията му като кандидат за народен представител. Това е видно от съставените му актове за нарушение, в които са вписани всички негови лични данни.

Противно на разпоредбите на чл. 103 от Избирателния кодекс Василев е бил задържан показно пред множество свидетели - въпреки влошаващото му се здравословно състояние. „Васил Василев е директор на Ловешкия драматичен театър, добре познаван и уважаван от жителите на града, и само фактът, че е бил облечен в агитационна тениска на Коалиция за България не може да бъде причина за публично грубо и унизително отношение от страна на полицейските служители“, пише в сигнала.

Предизборният щаб на Коалиция за България в Ловеч се обръща към всички компетентни органи, които са отговорни за спазване на законите в Република България.

„Вярваме, че служебното правителство ще изпълни своето най-главно обещание пред гражданите на страната ни – провеждането на честни и прозрачни избори. Считаме, че публичното сплашване на кандидати за народни представители не е стъпка в тази посока“, заявяват от щаба.

#избори #БСП #Ловеч #Избирателен кодекс #Васил Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"