ЧЕЗ ще отчита електромерите до 34 дни

ЧЕЗ ще отчита електромерите до 34 дни
Дружеството „ЧЕЗ Разпределение България“ проведе в понеделник обществено обсъждане на своите идеи за общите условия.
A A+ A++ A

Промяна в общите условия на договорите с клиентите на ЧЕЗ предвижда дружеството – да не може да отчита електромерите на повече от 34 дни, съобщава „Медиапул“.

Причина за промяната в договорите са масовите протести в началото на годината заради високите сметки за ток. Сметките бяха високи и шокираха потребителите заради дългия период на отчитане на потреблението по коледно-новогодишните празници.

Тогава се оказа, че някои абонати трябва да платят за консумация от 45 дни.

След нареждането на Държавната комисия за енергийно и водно регулирате (ДКЕВР) за фиксиране на максимален срок за отчитане дружеството, доставящо ток в Западна България, изготви предложения за промяна на общите условия на договорите за използване на електроразпределителните мрежи, които ще влязат в сила тази година.

Дружеството „ЧЕЗ Разпределение България“ проведе в понеделник обществено обсъждане на своите идеи за общите условия и обяви, че до 30 април ще приема предложенията на клиентите си за други промени.

Предвидено е също така, ако клиенти на дружеството останат за повече от 24 часа без електрозахранване по вина на ЧЕЗ, да могат да предявяват претенции за обезщетение от 30 лв. за неудобството и по още 20 лв. за всеки следващи 12 часа без снабдяване.

#ЧЕЗ #електромери #ДКЕВР #цени на тока #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"