Кадиев: Шокиращи разкрития за „Софийска вода“

Кадиев: Шокиращи разкрития за „Софийска вода“
Ужасяващи разкрития изнесе в блога си общинският съветник Георги Кадиев за договора на „Софийска вода“ със своя собственик „Юнайтед Ютилитис“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ужасяващи разкрития изнесе в блога си общинският съветник Георги Кадиев за договора на „Софийска вода“ със своя собственик „Юнайтед Ютилитис“, като по-късно концесията е прехвърлена на „Веолия вода“, но договорът остава без особени изменения, предаде агенция „Кросс“.

В договора има клауза, която предвижда, че при неговото прекратяване, дори при изтичане на срока му, се изплащат на фирмата собственик всички дължими разходи, но освен тях и разходи за демобилизация и „всички други разумни разходи, направени от изпълнителя при изпълнение на изискванията на концесионера“.

Това не са единствените неизгодни условия, за които плаща потребителят. Според приложение „А“ всяка година се плаща такса на собствениците на дружеството извън всякакви други разходи само защото са страна по договора.

За първата година тя е 250 000 долара и размерът й расте с индекса на цените в САЩ.

На практика се получава, че собственикът ще има сигурна печалба без значение от финансовите резултати на „Софийска вода“, защото те са длъжни да внасят по 250 000 долара на собственика си всяка година, дори по договора да не са извършвани никакви дейности.

В приложение „Б“ пък се казва, че „Софийска вода“ дължи на собственика си всички разходи при предоставянето на услугите, включително самолетни билети, визи, разходи за настаняване, разходи за храна, за обучение. И освен тези суми за консултантите се изплащат до 8500 евро на седмица за престоя им.

#"Софийска вода" #Георги Кадиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »