Българите – най-големи привърженици на ЕС

Българите – най-големи привърженици на ЕС
„Ние се отзовахме и в един не най-добър момент на ЕС. Тръгнахме с добър старт, но след това поизостанахме“, каза Панайотова. Снимка: politika.bg
A A+ A++ A

Българите са едни от най-големите привърженици на Европейския съюз, каза директорът на Европейския институт Любов Панайотова.

„Очакванията на българите бяха много големи, те бяха и си остават от най-големите привърженици на ЕС. Но не бива да скриваме, че те са и доста разочаровани“, каза Панайотова пред БНР.

Тя изрази разочарование, че в страната не е отбелязана петата годишнина от приемането на България в ЕС.

„Ние сме най-бедни в ЕС. Но все пак се усети предимството да сме членове на ЕС – особено земеделските стопани, които получиха много средства по европейски проекти“, посочи тя.

„Ние се отзовахме и в един не най-добър момент на ЕС. Тръгнахме с добър старт, но след това поизостанахме“, изтъкна още директорът на Европейския институт.

Според Панайотова това ще бъде последната година с мониторингов доклад.
„Тръгнаха реформи, но все още не е достатъчно. Самото българско общество има по-високи изисквания към правосъдието. Преди това ние като че ли нямахме този рефлекс“, подчерта Панайотова.

Тя бе категорична, че страната ни трябва да е по-активен член на Евросъюза: „Естествено е, че България трябва да бъде по-активна, все пак 5 години е член на ЕС“.

#Панайотова #ЕС #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"