Руски милиардер е най-богатият жител на Великобритания

Руски милиардер е най-богатият жител на Великобритания
Алишер Усманов Снимка: РИА "Новости"
A A+ A++ A

Руският бизнесмен Алишер Усманов се оказа най-богатият жител на Великобритания и Ирландия, показва ежегодната класация на "Сънди таймс", цитирана от БТА.

Собственикът на рудодобивната компания "Металлоинвест" и на 30-процентен дял в английския футболен клуб "Арсенал" попадна в списъка, понеже живее в имение в графство Съри в Южна Англия.

За изминалата година състоянието му е нараснало до 13,3 милиарда паунда.

Близо 25 процента от капитала му са инвестирани в интернет компании като Facebook, Mail.ru и Alibaba, а една трета - в мобилния оператор Megafon. Сред вложенията му са също издателска къща Комерсант и футболен клуб Арсенал.

Усманов е собственик на имението Сътън плейс, по-рано притежавано от американския петролен магнат Пол Гети, и на къща в Северен Лондон, оценена на 48 милиона паунда.

В списъка за 2012 г. състоянието се оценяваше на 12,3 милиарда паунда и той беше втори. В новия списък второ място заема собственикът на "Уорнър Мюзик" Лен Блаватник, който също произхожда от Русия, но сега е гражданин на САЩ. Неговото състояние се оценява на 11 милиарда паунда.

#Алишер Усманов #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"