Джохар Царнаев ранен в гърлото, може и да не проговори

Джохар Царнаев ранен в гърлото, може и да не проговори
Засега обвинения към Джохар Царнаев не са предявени, тъй като при ареста в петък не са му били прочетени правата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Заподозреният за терористичните взривове на бостънския маратон, Джохар Царнаев, е сериозно ранен в гърлото и е възможно да не проговори повече, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на източник от полицията, предава БГНЕС.

Американските власти не дават конкретна информация за раните му към момента, а състоянието му е сериозно, но стабилно, въпреки че не може да общува все още, заяви Дивал Патрик, губернаторът на Мазачузетс.

"Надявам се да оживее, защото имаме да му зададем милион въпроси, които се нуждаят от отговор", добави Патрик

Засега обвинения към Джохар Царнаев не са предявени, тъй като при ареста в петък не са му били прочетени правата.

Телевизия Фокс Нюз информира, че САЩ разследват за потенциална връзка между по-големия от братята Царнаеви, Тамерлан, и екстремистката групировка "Кавказки емират".

Доку Умаров, главатарят на "Кавказки емират", е поемал отговорност за редица терористични актове, извършени на територията на Русия в това число експлозията на летище Домодедово през 2011 г.

През 2011 г. Русия е поискала от ФБР данни за Тамерлан Царнаев, но тогава американските спецслужби не намерили причини да го разследват.

Тамерлан и Джохар Царнаеви са смятани за организатори на взривовете в Бостън. 26-годишният Тамерлан бе убит в петък през нощта в престрелка с полицията.

#Джохар Царнаев #Бостън #маратон #взривове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"