Цветанов: Прокуратурата да се поинтересува как Брендо получи доклада за кокаина

Цветанов: Прокуратурата да се поинтересува как Брендо получи доклада за кокаина
Единствената цел е политически да се търси някаква форма за отстраняването на едно от силните лица в ГЕРБ в мое лице, обясни Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Защо прокуратурата не направи всичко възможно, за да видим как през 2008 година до Евелин Банев – Брендо стига докладът на италианските служби за 40 тона кокаин годишно от Южна Америка за Европа", попита Цветан Цветанов в Дупница, цитиран от радио „Фокус".

Зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че през 2008 година италианските власти идват в България, за да споделят за всичко, свързано с групата на Брендо.

„40 тона кокаин годишно от Южна Америка за Европа. С този доклад се сдобива Евелин Банев-Брендо. На втория час след тази среща, на която италианските власти споделят, информацията е предадена на един от италианската мафия, който е бил на контрол от карабинерите на Италия", коментира бившият вътрешен министър.

„Те не искаха да работят с България по Евелин Банев. Миналата година поканих един от разследващите по този случай, направихме среща в моя кабинет, аз го изпратих при Станимир Флоров и двама-трима колеги, които работят в отдела за наркотиците. Когато задържахме Евелин Банев-Брендо, намерихме доклада, който е предоставен от тези, които в българското правителство са боравили с този материал", посочи Цветанов.

„Банев го задържахме с 18 мобилни телефона, той си имаше пряк контакт с тези лица. Карта с основния маршрут за прекарването на кокаина", обяви бившият вътрешен минситър.

„Да чухте някъде да е образувано досъдебно производство, да се прави нещо в тази посока", попита Цветанов.

„Всичко това, което се вади в момента, е с една-единствена цел – политически да се търси някаква форма за отстраняването на едно от силните лица в ГЕРБ в мое лице", категоричен бе Цветанов.

„Това съвпада с очакванията на организираната престъпност. През всички тези години си навлякох доста гнева на тези, които бяха задържани, някои бяха осъдени на доживотни присъди без право на замяна", обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

#Цветан Цветанов #Евелин Банев-Брендо #Станимир Флоров #България #Италия #Южна Америка #Европа #Дупница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"