Плевнелиев: Лично ще се извиня на Флоров, ако сигналът не се потвърди

Плевнелиев: Лично ще се извиня на Флоров, ако сигналът не се потвърди
Не може предизборно да се клепаме, това трябва да става на базата на конкретни доказателства", коментира президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искам да бъда категоричен, че ако се окаже, че няма нищо, ако се окаже, че е поредната пушилка, лично аз ще извикам г-н Флоров, ще го поканя в президентството и ще му кажа – „извинете". И се надявам повече хора да го направят", заяви Росен Плевнелиев по повод отстраняването на шефа на ГДБОП Станимир Флоров заради данни за корупция срещу него.

Плевнелиев заяви, че е очаквал по-позитивна предизборна кампания.

„Това, което виждаме отново, с размахването на СРС-та, на скандали, ок, това е част от демокрацията, но защо винаги преди избори, защо винаги в последния момент? Къде бяха всички тези сигнали и данни в продължение на години", попита Плевнелиев, цитиран от агенция „Фокус".

„Искам да кажа нещо много отговорно и ясно – да, аз вчера трябваше да подкрепя българските органи и системата на правораздаване, защото това изисква от мен държавността, и аз самият, уважавайки институциите, трябва да ги подкрепям, но се надявам те да си свършат бързо работата, заяви Плевнелиев, като подчерта, че ще се извини на Флоров, ако данните срещу се окажат фалшиви.

„От друга гледна точка, ако има доказателства, ако наистина има реални основания, нека прокуратурата да покаже и да си свърши работата", добави президентът.

„Това, което вчера се случи, е пълен картбланш за органите на правораздаване - да работят спокойно и да докажат с действията си собствената си инициатива", посочи Плевнелиев.

"Не може само предизборно да се активираме и да клепаме един-друг, това трябва да става само на базата на конкретни доказателства, които да могат да издържат в съда", коментира държавният глава.

#Росен Плевнелиев #Станимир Флоров #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"