Затварят магистрала "Тракия" при Пловдив

Затварят магистрала "Тракия" при Пловдив
Забавяне ще има и по пътя за Гърция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тапи на пътя очакват пътуващите това лято към българското Черноморие и към Гърция, съобщи "24 часа".

Очакваното завършване на "Тракия" за началото на активния туристически сезон, обещано от вицепремиера и регионален министър Екатерина Захариева, няма да осигури бързо придвижване на тези, които са решили да почиват по Южното Черноморие.

През юни се очаква да започне ремонт на два виадукта - "Вършилата" на 61-ия км ще се рехабилитира една година, а съоръжението преди Церово - 18 месеца.

Разширението на пътя от Бургас до Слънчев бряг трябва да завърши в края на юни, въпреки че е възможно да има забавяне заради искането на община Поморие за допълнително изграждане на еднопосочни обръщала.

Тези, които са избрали да почиват на Северното Черноморие, ще съкратят като километри част от пътя, тъй като през юли ще са готови два нови участъка от магистрала "Хемус" - 8,5-километровата връзка на софийското околовръстно с "Хемус" при пътен възел "Яна" и още около 10 км от магистралата между Шумен и Белокопитово.

През юни обаче ще започне реконструкцята на виадукта "Бебреш" над Витиня преди тунела "Топли дол", и ще продължи около година. От пътната агенция увериха, че няма да се затваря магистралата, а движението ще става в едното платно.

Втората тапа е при Велико Търново, където цяло лято ще е затворен "царският път" през възел "Качица", а се минава по обходен маршрут.

Третото забавяне е при Девня, където поне до средата на юни ще се пътува в едното платно. Въведена е временна организация на движението заради ремонта на естакадата, а в посока София - Варна се минава по първокласния път Шумен - Варна.

Тапа по основния път за Гърция ще има през цялото лято. Въпреки че се очаква предсрочно завършване на участъка от 16 км до Дупница през юни, проблемът идва от строежа на лот 4 от магистрала "Струма" и движението от с. Струмяни до ГКПП Кулата става по обиколни пътища.

Връзката от Петрич за Кулата става през селата Марино поле и Чучулигово. В участъка от с. Марикостиново до Кулата движението ще е по обходния път през Марино поле, Чучулигово и Кулата до средата на септември.

Очаква се в края на този месец да се затвори международен път Е 79 в отсечката от Струмяни в посока Сандански, Петрич и Кулата. Движението ще става по обходен маршрут през Петрич.

#магистрала "Тракия" #магистрала "Хемус" #България #Гърция #Екатерина Захариева #Бургас #Слънчев бряг #Поморие #Велико Търново #София #Варна #Шумен #Дупница #Кулата #Петрич #Сандански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници