Отстраниха Флоров

Отстраниха Флоров
Прокуратурата е установила, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров е временно отстранен от длъжност, съобщиха от МВР.

Причината е образуваното срещу него досъдебно производство. Временно изпълняващ директор на ГДБОП ще бъде Валентин Трифонов, досега той беше заместник-директор на главната дирекция.

По-рано днес президентът Росен Плевнелиев призова служебния министър на вътрешните работи Петя Първанова да съдейства на прокуратурата и да предприеме мерки във връзка с казуса с директора на ГДБОП Станимир Флоров, така че прокуратурата да бъде подкрепена. Плевнелиев бе категоричен, че министър Петя Първанова трябва да покаже пълно съдействие и да се вземат незабавни мерки, включително и ако тези мерки включват спешното отстраняване от длъжност на Станимир Флоров.

Днес стана ясно и че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. След проверката, която започна преди два дни заради получените класифицирани документи в прокуратурата, Софийска градска прокуратура е изискала от МВР и ДАНС оперативните дела, водени срещу Флоров. Прокуратурата е категорична, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

#Станимир Флоров #Петя Първанова #ГДБОП #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"