Цветанов: Имам врагове, защото работя срещу организираната престъпност

Цветанов: Имам врагове, защото работя срещу организираната престъпност
Бившият вътрешен министър обясни нападките срещу него с факта, че организираната престъпност в момента и си е намерила своите добри говорители в политически план. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато се работи срещу тежката организирана престъпност се създават много врагове, заяви във Видин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Аз съм един от хората, който си създаде много врагове сред тежката организирана престъпност и която бе неутрализирана в много от престъпните си групи. Давам ви за пример „Наглите", отвличанията, които бяха преди „Килърите", убийствата, които се правеха, „Кокаинови крале", тонове кокаин, които се прекарваха от Южна Америка за България. Още в началото на управлението на ГЕРБ ние бяхме отворени към евроатлантическо партньорство и те работеха ежедневно с нас. Те са в постоянна връзка с нас – и в оперативната, и във взимането на решения в оперативната работа и те знаят какво сме направили", заяви Цветан Цветанов", цитиран от Радио „Фокус"-Видин.

Бившият вътрешен министър обясни нападките срещу него с факта, че организираната престъпност в момента и си е намерила своите добри говорители в политически план.

„БСП в лицето на Сергей Станишев определено обслужват това, което са обслужвали в рамките на тези 20 години, когато се създадоха всички тези групировки. Когато бях министър на вътрешните работи имаше подобна информация за шефа на БОП в Пазарджик – г-н Грозданов. Съсипаха го този човек, защото информацията, която постъпи, прокуратурата се зае с нея. Когато приключи досъдебното производство се разбра, че няма данни за извършени престъпления за шефа на БОП в Пазарджик. Това, което впоследствие установихме е, че девет души, които са подали сигнала са излежали присъди в затвора и са разпитвани за трафик на момичета с цел сексуална експлоатация, трафик на хора. И тогава съвместно с френските и немските служби установихме истината и възстановихме отново човека на работа и той отново заема службата си като шеф на БОП в Пазарджик", обясни Цветан Цветанов.

Относно скандала със Станимир Флоров, зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че благодарение на Флоров през 1997 г. е задържана най-голямата група за синтетични наркотици в България – „Опицвет". Присъдите, които са по това дело, са условни.

"Килограмите със синтетична дрога по това дело от съда бяха определени за лична употреба", каза Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Сергей Станишев #Станимир Флоров #организирана престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »