В. „Хюриет“: Близък сътрудник на Цветанов защитава наркотрафиканти

В. „Хюриет“: Близък сътрудник на Цветанов защитава наркотрафиканти
Социологическите проучвания сочат, че партията продължава да води. Втори се нареждат социалистите, пише „Хюриет“..
A A+ A++ A

Авторитетният турски вестник „Хюриет“ написа материал, свързан с нашумелия у нас „скандал „Флоров“. В материала се твърди, че Станимир Флоров, който е близък сътрудник на Цветан Цветанов, защитава наркотрафиканти.

И още:

„Ръководителят на българската служба за борба с мафията бе обвинен в корупция, след като излязоха наяве документи, според които защитавал наркотрафиканти в замяна на няколко хиляди евро, съобщиха от прокуратурата. В периода от 1999 до 2002, години преди да стане директор на ГДБОП през 2009, Станимир Флоров очевидно бил свързан с търговци на наркотици и трафиканти на други видове незаконни стоки, обявиха от софийската прокуратура, позовавайки се на документи, получени от анонимен източник.

Информацията, изпратена до властите под формата на имейл и потвърдена като автентична, включва „разписки за особено големи подкупи, което прави случая изключително сериозен“.

Според документите Флоров – вече като агент на ГДБОП – се съгласил да предупреждава наркотрафикантите преди полицейски операции, в замяна на което получавал по 20 хиляди дойче марки (10 хиляди евро) – предпочитаната валута по онова време. Той уведомявал престъпниците и в случай че Интерпол следи колите, откраднати от Шенгенското пространство.

Имейлът съдържал копия на документи от президентската служба за сигурност. В отговор прокуратурата обяви, че вече е започнала разследване за изтичане на засекретена информация.

Обвиненията срещу Флоров са пореден удар по гърба на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, чието министерство в понеделник бе уличено, че поръчвало незаконни подслушвания на висши политици от няколко години.

Флоров е близък сътрудник на Цветанов, който днес ръководи кампанията на ГЕРБ преди предсрочните избори на 12 май. Кабинетът на ГЕРБ, воден от премиера Бойко Борисов, подаде оставка през февруари под натиска на хилядите протестиращи по улицата. Въпреки това Борисов обеща, че ще се върне на власт през идния месец.

Социологическите проучвания сочат, че партията продължава да води. Втори се нареждат социалистите.“

#Станимир Флоров #избори #Цветан Цветанов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"