Нова мода сред домашните любимци – анаконда, диво прасе и муфлон

Нова мода сред домашните любимци – анаконда, диво прасе и муфлон
От началото на март започна регистрацията на диви животни, които се отглеждат в домашни условия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Анаконда, дива свиня, сърни, елени са регистрирани като домашни любимци, съобщава Министерството на околната среда и водите.

От началото на март започна регистрацията на диви животни, които се отглеждат в домашни условия. Тя ще продължи до края на годината. След това експерти на Министерството на околната среда и водите ще започнат проверка как се отглеждат регистрираните животни, предаде Дарик.

„Към момента кампанията по регистрация не е много популярна“, коментира Руслан Сербезов от министерството на екологията.

В Пловдив е регистрирана зелена анаконда. Това животно е най-голямото влечуго, така да се каже, най-голямата змия, която понякога достига до 11 метра. Тя се храни с доста големи други животни като елени, тапири в зависимост от големината на влечугото. Може да напада дори ягуари и пуми.

Друго интересно животно е кафявият базеликс. Това е влечуго, което прилича на гущер и бяга върху водата. Интересен любимец е и каймановата костенурка. Опасността е, че тя е доста агресивна и тази агресивност трябва да се има предвид от хората, отглеждащи животното. Челюстите й са завити една към друга, което дава възможност, когато човек е разсеян, да бъде наранен.

Регистрирани са муфлони, лопатари, японски пъдпъдък, фазани, диви прасета, сърни.

#Министерството на околната среда и водите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"