БСП: Премиерът и МВР шефът да освободят незабавно Флоров

БСП: Премиерът и МВР шефът да освободят незабавно Флоров
От БСП настояват президентът Плевнелиев да изрази позиция по случая „Флоров“, тъй като той носи отговорност за служебното правителство.
A A+ A++ A

Настояваме министър-председателят Марин Райков и министърът на вътрешните работи Петя Първанова незабавно да освободят от длъжност директора на ГДБОП Станимир Флоров, съобщиха от пресцентъра на БСП. От „Позитано“ 20 са категорични, че МВР шефът и служебният премиер не могат да бъдат безучастни, след като Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу Станимир Флоров за такова тежко престъпление, като получаване на подкуп в особено големи размери.

Преди месец Сергей Станишев предупреди, че Флоров е гръбнакът на полицейщината на Ц. Цветанов, изпълнител на неговите поръчки, и изрази съмнение, че той ще окаже въздействие за манипулацията на изборите. Това притеснение Станишев изрази и пред министър-председателя Марин Райков, но тогава премиерът заяви, че за него е важен институционалният подход – да работят институциите.

Очевидно е, че с хора като Флоров институциите не работят, категорични са от БСП. „Преди дни, когато излязоха в медиите шокиращите факти срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров, ние поискахме оставката му, защото самият факт, че е бил поставен през 2002 г. под оперативно наблюдение, свързано с корупция, наркотрафик и контрабандни канали, е несъвместим със заеманата от него длъжност и с отговорностите, които следва да изпълнява като директор на ГДБОП.

Тогава нито премиерът Райков, нито министърът на вътрешните работи Петя Първанова освободиха Флоров“, припомнят социалистите.

Те настояват президентът Росен Плевнелиев да изрази своята позиция, защото носи пряката отговорност за работата на служебното правителство.

#избори #Петя Първанова #Станимир Флоров #Росен Плевнелиев #Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници